Posted in Uncategorised

Lytt til din favoritt bluesmusikk med billigere strøm

Lytt til din favoritt bluesmusikk med billigere strøm Posted on 30th desember 2021

Elsker du å lytte til blues musikk? Det kan vi godt forstå. Hvis du bruker mye tid på å lytte til dine favorittlåter innenfor denne sangeren, har du nå også muligheten til å spare betydelige summer på billigere strøm ved å benytte deg av de gode tilbudene som strømleverandøren Tibber tilbyr. Dette skal vi komme tilbake til lenger nede i denne artikkelen. Men hva er egentlig blues og hvordan oppstod denne musikkformen?

Hva er egentlig blues?

Blues er som du sikkert vet en musikkstilart. Rocken sies å stamme fra bluesmusikk som de afrikanske slavene tok med seg til Amerika. Det er ofte såre tekster som savn etter sin kjære, smerte og svik det handler om. Musikkstilen følger også et relativt fast mønster når det gjelder hvordan sangene er bygget opp. Det mest kjente mønsteret er 12-takters bluesen.

Men hvordan oppstod egentlig bluesmusikken?

Dette er det delte meninger om. Uansett, som fakta er med alle andre musikkformer, har stilen utviklet seg over tid og det har kommet til en rekke understiler, hvis vi kan kalle det det. Ettersom blues utvilsomt har hatt sin påvirkning til en rekke andre musikkstiler, er den ofte blitt en miks av flere andre stilarter, Derfor er det ikke så lett å skille mellom hva som egentlig er ren blues og og andre stilarter. Blues har bidratt til å påvirke både jazzen, Soul, rhytm and blues, ikke minst bluegrass-stilen i tillegg til popmusikken.

Det som kjennetegner blues mest

På tross av påvirkningen blues har hatt på mange andre musikkformer, har den likevel noen helt særegne trekk med seg. Det viktigste er de såkalte blåtonene. Blåtoner er spesifikke intervaller som man finner i både dur- og mollskala. Dette er helt typisk i musikkbildet til bluesen. Når det gjelder blåseinstrumenter og gitar handler det om å dra (bende) tonene opp en halv eller hel tone. Dette gir den typiske blues-feelingen som vi så godt kjenner.

Dagens moderne blues

I begynnelsen var det for det meste svarte som skrev og lyttet til blues. Dette førte til at publikummet var ganske så begrenset. Ja, enkelte radiostasjoner i USA til og med boikottet bluesen. For de hvite var det country-musikken som gjaldt. Men blues skulle vise seg å bli veldig populær blant de hvite også. Spesielt på 60- og 70-tallet økte populariteten til blues dramatisk blant de hvite. Etter hvert ble musikkstilen også enormt populær utover de amerikanske landegrensene og er per i dag å høre over hele verden. Det er ofte blues man begynner med når man skal lære seg for eksempel gitar. Da er det det tradisjonelle 12-takters bluesmønsteret man gjerne starter med.

Tibber – et helt uvanlig strømselskap

Velger du Tibber som ditt nye strømselskap, vil du ved hjelp av appen deres få full kontroll over strømforbruket ditt og spare betydelige summer på strømregningen din hver eneste måned. Dette fordi du ser til enhver tid hvor mye strøm du bruker og når på døgnet forbruket er høyest. En annen flott funksjon som er inkludert i appen deres er smartlading til elbilen din.

magnetism