Posted in Uncategorised

Vil du lære mer om bluesmusikk?

Vil du lære mer om bluesmusikk? Posted on 30th juli 2020

Bluesens historie strekker seg langt tilbake i tid. Bluesmusikken satt utvilsomt rotfestet for andre musikkformer slik som både rock og pop. Blues handler om følelser, og tekstene handler ofte om tapt kjærlighet, lidelse og hjertesorg. Mye av historien i tekstene har også sitt opphav i undertrykkelsen som de svarte har gjennomgått opp gjennom tidene, i form av slaveri og rasisme. Bluesmusikk er så mye mer enn bare en musikksjanger. Hvis du vil dykke dypere ned i blues og dens historie, har vi noen tips til deg i denne artikkelen om hvor du kan begynne.

Lær historien til bluesmusikken

Blues har sitt opphav i den afrikanske musikken, men også blandet med historie fra USA. I begynnelsen av det 19. århundre når mange afrikanere jobbet og slet på plantasjer i sørstatene, kunne de ikke uttrykke sine meninger eller følelser om det harde slavelivet de levde. Den gang var det ingen som nevnte menneskerettigheter, og derfor ble bluesmusikken den eneste uttrykksformen slavene kunne bruke.

Hvis du har planer om å innrede ditt eget musikkrom hjemme, er plassen for deg byggmax hvor du finner alt du trenger av byggevarer.

Lær om de største bluesartistene

Det er ikke mangel på store navn innen bluesmusikk opp gjennom tidene. Noen av de aller største som du bør studere nærmere er artister som [blueslegenden B.B. King som døde i 2015:https://www.dagbladet.no/kultur/en-hel-verden-hyller-og-tar-avskjed-med-bb-king/60677102 ], Muddy Waters og ikke minst Bessie Smith, bare for å nevne noen få. Historien om livene deres er imidlertid mindre kjent enn musikken de laget. Grav dypere i fortiden til f.eks. B.B. King, og du vil finne ut at musikken og tekstene hans er en refleksjon av hans eget liv. Det finnes flere gode bøker om livet til B. B. King – en av de aller største bluesgitaristene noensinne som har hatt stor påvirkning på utviklingen av nyere blues.

Sjekk ut de beste bluesalbumene

Album som Hard Again av Muddy Waters, for å ikke snakke om albumet Live at the Regal hvor B.B. King viser oss hvordan blåtonene og den rette bluesstemningen virkelig skal oppleves, er en god begynnelse på jakten din etter bluesmusikkens historie og opphav.

magnetism